Jump to content

Zamknięcie Sieci

Lost
 Share

Recommended Posts

W sumie to smutny moment, ale tez chciałabym dodać od siebie kilka słów. 

Na forum trafiłam dzięki (wtedy) mojemu chłopakowi, obecnie mężowi. Wtedy graliśmy razem na Call of Duty 1.6. Na tym serwerze spędziłam chyba najlepszy czas w mojej całej historii tutaj. Jest kilka osób, z którymi do dzisiaj mam kontakt i wiem, że te znajomości pozostaną ze mną jeszcze na długo. Nie mogę pominąć mojego wspaniałego FFA, dzięki któremu poznałam kilka osób, które uważam praktycznie za swoich przyjaciół. Fajnie było być częścią Sieci przez tyle czasu. Nigdy tego nie robiłam, więc pozwolę sobie wymienić kilka najważniejszych dla mnie osób tutaj. Dzięki  @ ReborN  i @ Baku.  za czas w administracji CoD, @ Direxx za danie mi możliwości kierowania FFA, @ Xargo , @ Omiros , @ loganek , @ MoU  za czas w administracji FFA i najlepsze długie rozmowy na TeamSpeaku i FB, na których zdarzało się nawet zasypiać, @ Saygon  i @ Relon  za możliwość moderowania forum przez długi czas, a potem bycia jego adminem. @ Sola  za nieudany wybór mnie na J@ Sieci (XD) i @ Vonki  za ponowną możliwość bycia moderatorem. No i oczywiście @ Sardothien , @ avlbrs  i @ Streepy  za najlepszą ekipę redakcji ever :peepoLove:

• Przyznaj punkt reputacji (+1) 3
  • Lubię to! (+1) 1
  • Dobra robota! (+1) 1
  • Dziekuję (+1) 2
  • Super! (+1) 1

To musiało się kiedyś stać.

Już przejmując posadę H@ sieci wiedziałem, a raczej czułem że to są ostatnie miesiące funkcjonowania tej sieci. Powód? Lost większość wymienił, ale chyba najbardziej istotnym faktem był brak osób które mają aspiracje, chęci na odbudowę sieci która żyła ostatkami sił. Rozmowy na temat "co dalej" były prowadzone praktycznie od lipca. To już wtedy zadałem sobie pytanie "Czy jest sens dalej to ciągnąć?".  Rozwiązań tego wszystkiego było wiele, ale najbardziej sensowne było po prostu zakończenie pewnego rozdziału (kto wie, może nie na zawsze).

Nawet wczoraj, podczas mojej rozmowy z Lostem zadaliśmy sobie pytanie, czy jest sens zamykać sieć, skoro na wieść o jej zamknięciu tak wiele osób zaoferowało swoją pomoc (także pieniężną) na podtrzymywanie serwerów. Ale jak już postanowiliśmy to zrobić, to tego się trzymajmy.

Swojej historii w tej sieci nie będę pisał, bo było to wiele razy w wywiadach, ale jedyne co mogę powiedzieć, że Soplica przyniosła mi wiele dobrego. To tu poznało się wiele niesamowitych osób, z którymi utrzymuje się kontakt / spotyka w prawdziwym życiu /  gra w wolnej chwili w cokolwiek, to tu się hartowało charakter i psychikę współpracując z przeróżnymi osobami, to tu się mile spędzało swój wolny czas.

Lost napisał co dalej z forum, to ja poinformuję Was co dalej z serwerami.

Nigdy nam nie zależało na działaniu na niekorzyść naszej społeczności, dlatego będziemy Was informować w odpowiednich działach o przyszłości określonych serwerów.

Część serwerów będzie zamknięta, część będzie dalej funkcjonowała, POZA SIECIĄ, przez opiekunów/osoby powiązane z serwerami. Do 20.11 wszystko będzie jasne i klarowne. Będzie to wymagało ich przebudowy, z którą oczywiście jesteśmy w stanie pomóc w ramach ukazania naszej wdzięczności za wszystko.

Komu chciałbym podziękować za ten wspaniale spędzony czas?

Każdemu, z kim miałem przyjemność pracować na przestrzeni tych lat.

Każdemu z administracji serwerów, administracji forum, administracji sieci oraz członkom naszej społeczności. To wy wszyscy byliście powodem, dla którego poświęcało się czas na rozwój sieci, pracę nad serwerami i innymi rzeczami.

Jesteście niesamowici :peepoLove:

Niesamowite jest także to, że pomimo zamknięcia sieci to i tak zostaną wspomnienia, historie czy też nawiązane znajomości/przyjaźnie.

Pozdrawiam i do zobaczenia

Streepy

Ktoś ma jeszcze pytania?

Jak tak, zachęcam do zadawania. Na pewno odpowiemy.

• Przyznaj punkt reputacji (+1) 6
  • Lubię to! (+1) 3
  • Super! (+1) 4
  • XD (+1) 1

Nie no, nie chce mi się w to wierzyć.... szczerze mówiąc, większość młodych lat spędziłem u was na JB 1.6, wiążę pewną historię w swoim życiu dzięki wam, chyba jeszcze z 3 razy będę musiał przeczytać zanim uwierzę :c

//

a za niedlugo bedzie 10 latek jak pierwszy raz tu zawitałem ;-;

Edited by Dudus12
  • Przyznaj punkt reputacji (+1) 1
  • Lubię to! (+1) 2
  • Super! (+1) 1

Będę wspominał tą sieć z łezką w oku :/  Pierwszy warn na forum, pierwsza banicja na serwerze, pierwszy perm na forum, pierwszy perm na TeamSpeaku, pierwsze punch'e w stronę @ Wizzy ... kurła.. kiedyś to było.

A tak już bardziej serio, no to cóż.. do przewidzenia to było po przejęciu pałeczki przez Streepy'iego xD Jest mi niezmiernie z tego powodu trochę przykro, spędziłem tu w ciul czasu że aż mi się przypomniało ile zmarnowałem życia (XD). "Jes jak jes", musiało się tak skończyć ¯\_(ツ)_/¯  

• Lubię to! (+1) 1
  • Super! (+1) 2

Mi brakuje w sumie słów, żeby cokolwiek tu napisać

To był kawał dobrej historii. Tyle ile ludzi się tu poznało, z niektórymi nawet osobiście to ciężko policzyć.

Chciałbym wszystkim podziękować za wkład w funkcjonowanie sieci jak i za fajne znajomości, które trwają jeszcze od lat 

Zaczynałem jako mały szczeniak bez mutacji nawet a kończę i piszę tego posta jako dorosły facet z konkretnymi planami na życie 

Za wszelkie kłótnie przepraszam a znajomym raz jeszcze dziękuję, w szczególności:

@ Axel F

@ Suarez

@ Saygon

@ Cotidie

@ Bolesny

@ Darxx

@ STEFAN Chory Pastor

@ Gietaa

@ Duska

@ Lost

@ Oks

@ Lipton1908

@ Luu

@ Direxx

@ Sola

@ Karmolada

@ PatolEcho

@ nishimiya

Paula

@ Puma aKa Kroffka

@ Albert2kpl

@ J4ss

misiek

@ Rafciu

@ Vonki

@ Streepy

@ Forma

@ Dzierzba

a nawet i Tobie @ tomusMISTRZ , mimo, że łatwo nie miałem z Tobą :D

Tych osób mógłbym tu jeszcze wymieniać i wymieniać

Jednak dziękuję wszystkim, z którymi mogłem chociaż słówko zamienić, wspólnie pograć, współpracować, itd ;)

Do zobaczenia z niektórymi na steam!

Pozdrawiam

Patryk

• Przyznaj punkt reputacji (+1) 4
  • Lubię to! (+1) 1
  • Dziekuję (+1) 4
  • Super! (+1) 4

Szkoda, że to wszystko się kończy, mimo, że w cs'a już od 2 lat nie gram. Jestem tutaj od 9 października 2010 roku a rejestrowałem się tylko po to, żeby dodać ssy z prośbą o unbana na serwerze CoD jeszcze w cs 1.6. Spędziłem na tych serwerach naprawdę masę czasu, byłem nawet adminem a później junior adminem wspomnianego wcześniej serwera. Pamiętam masę nicków które się w tamtym okresie przewinęły.. Miło jest powspominać. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za wspólnie spędzany czas. Kawał dobrej roboty Lost!

• Dziekuję (+1) 1

No co tu dużo mówić wiele wspomnień i godzin spędzonych jak nie na forum to na serwerach, ta sieć i ci ludzie z którymi współpracowałem za swojego czasu angażowania się w serwery były niezapomnianym czasem. Pierwszy i ostatni w moim życiu J@ na DR od @ Vonki nie zapomnę tego uczucia jak ledwo przebudzony do szkółki pierwsze co to włączyłem telefon i wszedłem na forum zobaczyć co się dzieje i pierwsze co to powiadomienie o oznaczeniu mnie w temacie przez Vonkiego. Jak zacząłem czytać, że dostałem rangę J@ serwera to skakałem z radości nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić byłem tez zarazem zdziwiony, że dostałem posadę J@ jako wtedy 15 letni gowniak :P Ale no niestety każdy wie co było potem XD 
Przygoda na JB od 2015 roku z duuuzymi przerwami związanymi z moim wtedy imiennikiem a zarazem wrogiem VenomemRexem przez którego miałem długa przerwe od JB, a jak już wróciłem to jako administrator JB tez to było dla mnie super przeżycie którego nie zapomne, marzenie zostać było adminem na JB :P 

Przechodzac do sedna dziękuje wszystkim z którymi mialem kontakt czy to poza siecią czy to na serwerach cudowne przeżycia i niezapomniane chwile które na pewno bede bardzo dobrze wspominał. Dziękuje oczywiście @ Vonki i zarazem panu @ Whytti bo tak naprawde to dzieki wam panowie zaczęła się moja era adminowania która zakończyłem z uśmiechem i lekkim smutkiem na sercu, dzieki również @ Streepy  który tez mocno się doczynił do tego i sam mnie namawiał żebym w końcu złożył te podanie na nieszczęsnej szybkiej rekrutacji :P 

Dziekuje adminom z JB jak i DR z którymi współpracowało mi się świetnie i z łezka w oku można powiedzieć ze adminowanie w tym samym czasie na dwóch gryzących się serwerach było i tak cudownym przeżyciem :D 

No i oczywiście nie zapomne o ekipie JB tzw. TYRALNII dzieki której mialem się gdzie podziać jak nigdy nie mialem z nikim dobrego kontaktu to z wami chwile spędzone na JB odwalajac wiecznie było i tak cudownym przeżyciem i cudowna przygoda :D 

Teraz tylko pozostało się gryźć na SB 

Peace. 

#niechcialchcial

#tyralnia

#lydka 

#drlepszy

• Lubię to! (+1) 1
  • Dziekuję (+1) 1

Nie wiem od czego tak naprawdę zacząć bo miałem przyjemność zagościć tu w 2014r. I nie sądziłem ze Piotrek będziesz miał serce zamknąć taki kawał historii.

Chciałbym podziękować wszystkim osobom które ze mną współpracowały kiedy byłem j@ sieci i miałem to piecze nad serwerami 1.6 to był ogromny zaszczyt współpracować z tak świetnymi ludźmi, nie zapomnę tego nigdy… 

Każdy z nas zostawił tu kawałek swojego życia, nie mniej mimo wszystko wspominam te czasy z ogromnym uśmiechem i mam nadzieje ze jeszcze się tu spotkamy. Ja tak czuje. 

Wiecie „Historie mają to do siebie, że lubią się powtarzać” i ja będę tym optymistą, bo sam aktualnie prowadzę projekt który właśnie te historie powtórzył.

Piotrze, ogromne podziękowanie za danie mi szansy spędzenia najlepszych młodych chwil życia. 

„Wspomnienia to jedyny raj którego nie można nas wygnać!”

Trzymajcie się i do zobaczenia! 

• Dziekuję (+1) 1

Cześć List. Nie wiem czy mnie pamiętasz ale również dziękuję Ci za to, że w pewnym momencie mojego życia mogłem uczestniczyć w budowaniu tej społeczności. Niestety przez wiele niewyjaśnionych spraw zostałem usunięty z tej społeczności za co dziękuję. Poświęcałem tej sieci dużo wolnego czasu co negatywnie wpływało na kontakt z moimi rówieśnikami. Jednakże doświadczenie jakie zdobyłem pomogło mi na początku życia zawodowego. Dzięki wam nauczyłem się rozmawiać z ludźmi, słuchać innych i pomagać rozwiązywać wiele problemów. Dziękuję wam za to, że was poznałem i mogłem z wami współpracować. Łza się w oku kręci gdy wspominam tamte czasy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy mnie pamiętają. 

• Przyznaj punkt reputacji (+1) 4
  • Lubię to! (+1) 2
  • Dziekuję (+1) 1

Szczerze mówiąc nie wiem co w tej sytuacji napisać więc po prostu podziękuję tym osobom, dzięki którym można było bawić się na serwerach Soplicy. W szczególności:

@ Lost  tobie za "czuwanie" sieciom - czy to w trudnych chwilach czy w tych lepszych zawsze gdzieś tam opiekowałeś się całością. Przesiadywanie na tsie i granie de_nuke z tobą na rankedach - ochhhhhh powtórzyłbym to :D

@ Oks  - po prostu OKS, co tu dużo pisać. 

@ Nightmare  - człowiek "złoto" - zawsze pomógł, zawsze czuwał i zawsze był na Soplicy

@ Relon - dziękuje że byłeś

@ Beatka  - dobrze się kiedyś dogadywaliśmy, przesiadywaliśmy na teamspeaku i po prostu wspólnie spędzaliśmy czas - jeszcze byłem wtedy gówniakiem, szkoda, że te czasy wieczornego przesiadywania na tsie już nie wrócą :(

@ lukas04  - bez ciebie nie byłoby mnie tutaj, to ty nakłoniłeś mnie do złożenia podania na GunGame, również ty zawsze trzymałeś sztame ze mną - gorsze czasy lukas zawsze był przy mnie i mnie wspierał

@ Axel F  - Dziękuje mordeczko za czas, i wszystko co dla sieci zrobiłeś. PS. Zawsze jak masz problem z kompem możesz pisać na fejsie :D zawsze ci pomoge

@ Karmolada  - dziękuję

@ Saygon  - dziękuje za wspólnie spędzony czas oraz wszystko co zrobiłeś dla sieci. Dzięki za godziny spędzone na teamspeaku :)

@ sQubany`  - dzięki za wszystko :)

@ STEFAN Chory Pastor  - dzięki że byłeś największy bicku soplicowy  :D

@ Lipton1908  - dziękuje że byłeś :)

@ Forma  - dzięki za wspólnie spędzony czas i wspólne pykanie rankedów :)

@ Rafciu  -  dziękuję :) 

@ Duska  -  dziękuje :)

@ Direxx - dziena mordziaty :)

@ Cotidie  - dziękuję :D

@ Mac  - dziękuję za wszystko 

Dziękuje i zarazem przepraszam tych, o których zapomniałem - minęło trochę lat kiedy poświęcałem każdą wolną chwilę na spędzenie wspólnie z Cs-Soplica czasem. Pewnie znalazło by się kilka osób, którym osobiście wymieniłbym i podziękował. Nie lubię i nie potrafię pisać podziękowań....

Powodzenia wszystkim!

• Lubię to! (+1) 1
  • Dziekuję (+1) 2
  • Super! (+1) 2