Lost Posted November 7, 2021 Popular Post Share Posted November 7, 2021 (edited) Cześć wszystkim. Długo myślałem, od czego zacząć tę wiadomość. Nie tylko przez to, że wyszedłem już z wprawy pisania forumowych postów, ale także dlatego, że mimo że mój stosunek emocjonalny do Sieci (chcąc czy nie chcąc) został osłabiony, to miało się tę nadzieję, że ten moment nigdy nie nastąpi, a przynajmniej jeszcze nie teraz. Nie przedłużając, bo nazwa tematu mówi już przecież chyba wszystko – wraz z obecną Administracją Sieci podjęliśmy decyzję, że 20 listopada 2021 roku Sieć Serwerów Counter-Strike cs-SopliCa.com zostanie oficjalnie zamknięta. Część z Was zapyta dlaczego, część może powie – wreszcie. Osoby, które są z nami dłużej, nasi sympatycy, którzy czasem odwiedzają forum z pewnością pamiętają nasze czasy świetności, kiedy wszystkie serwery przez większość część dnia były zapełnione, ba, na niektórych grało się 24h na dobę przez 7 dni w tygodniu. Osobiście to było zawsze moją największą aspiracją, zapewnianie rozrywki na najwyższym poziomie, docieranie do każdego gracza z różnymi wymaganiami i sprawienie, aby poczuł się, jak chciany członek naszej wirtualnej rodziny. Od dłuższego czasu to się nie udawało. Przyczyn odpływu graczy jest wiele, nie chcę każdej z nich dogłębnie tutaj analizować, więc po krótce: – polityka VALVE względem serwerów społecznościowych – od dłuższego czasu polityka ukierunkowana na skupienie graczy wokół ich własnych rozgrywek i opcji, wiele serwerów społecznościowych i modyfikacji po prostu przestało być już atrakcyjne. Swoją drogą to VALVE nie doceniło właśnie takich Sieci Serwerów, bo to głównie dzięki nim ludzie przerzucali się z CS 1.6 na CS:GO kiedy otwieraliśmy pierwsze serwery i je reklamowaliśmy. W społecznościach takich jak nasza działo się właśnie najwięcej, bo to tutaj grupki znajomych podejmowały decyzję – kupujemy nową grę. – problemy techniczne z winy hostingów – od pukawki się zaczęło, kiedy to nasze 2-3 najlepsze serwery zostały zmuszone do zmiany adresów IP i już nigdy się nie odbudowały. 1shot1kill dołożył swoje trzy grosze do kilku pozostałych. Chyba pamiętacie nasz jedyny w Polsce TeamPlay CS 1.6 only STEAM i co się z nim stało? – ataki DDoS od konkurencji na nasze serwery – często trwające tygodniami aż do opustoszenia serwera. – tricki techniczne, które pozycjonują serwery w wyszukiwarce gry – nie tylko ping, ale pewna specyfika, której nie udało nam się odkryć. – spadek popularności gry wśród polskich graczy – szczyt popularności CS:GO ma już dawno za sobą, jest masa innych ciekawych gier wieloosobowych na rynku. Nawet zrobienie z gry Free to Play nie odwróciło tego trendu. – jesteśmy praktycznie wycięci z Google od dłuższego czasu – zauważalne od czasów na przejście na nowe IP Board. Niestety, nie udało nam się rozwiązać tego problemu. Kiedyś wpisując frazę „soplica” w Google byliśmy pierwszym wynikiem. Teraz? Sprawdźcie sami… Jak widzicie, jest to kilka rzeczy, część bardziej lub mniej zależna od nas. To wszystko jednak sprawiło, że nasza społeczność serwerowa zaczęła umierać. Bez tej społeczności serwerowej, nie byliśmy w stanie uzupełniać szeregów naszej Administracji, która zawsze naturalnie rotuje – jedni odchodzą, drudzy przychodzą. Brakuje osób, które mogłyby się zaangażować i spróbować to wszystko reanimować na 100%. Nie byliśmy w stanie stworzyć na nowo tzw. team core’u, który by to pociągnął. Stary skład już był z dala od naszej społeczności, mimo, że były okresy powrotów niektórych osób, to nie był już to ten sam poziom zaangażowania. Wiele osób najzwyczajniej świecie przestało grać w CS:GO, a bez tego ciężko o stworzenie jednego dobrze zorganizowanego serwera. Bez graczy na serwerach i bez użytkowników forum nie ma też najzwyczajniej na świecie motywacji do pracy. Oprócz zamknięcia Sieci, w grę wchodziło zaangażowanie osoby/osób z zewnątrz na zasadzie przejęcia funkcji bądź sprzedaży Sieci (pieniądze trafiłyby na cel charytatywny). Jednakże byłoby to zbyt ryzykowne, utracić kontrolę nad dziełem pracy tylu osób w tak długim czasie. Była też opcja pozostawienia tego jak jest i zobaczenia co będzie dalej. Z pewnością moglibyśmy ciągnąć tę organizację dalej, ale to nie było już od dawna satysfakcjonujące. Egzystowanie to nie jest sposób na życie. Jakiekolwiek życie. Lepiej jest zejść ze sceny zapamiętanym na minimalnym poziomie niż na dnie. Kończy się na pewno pewien etap na polskim rynku sieci serwerów Counter-Strike – byliśmy bowiem (w sumie to nadal jeszcze jesteśmy przez 2 tygodnie ) najdłużej istniejącą społecznością. I jedną z najbardziej popularnych, co wielu z Was potwierdzało dzięki rozmowom ze swoimi rówieśnikami w szkole. Ja ze swojej strony mogę podać liczby – i tak np. w 2015 roku mieliśmy ponad 1,25 mln unikatowych graczy na naszych serwerach. Grało też u nas wielu profesjonalnych e-sportowców, jak i znanych influencerów. Zamknięcie Sieci to definitywny koniec pewnej przygody, która trwała od 20 kwietnia 2010 roku, a więc 11 lat i 7 miesięcy. Dla mnie, niestety ona zakończyła się wcześniej i bynajmniej nie mam tutaj na myśli mojego odejścia z rangi Head Admina. To była tylko formalność. Psychiczne, czy jak kto woli duchowe rozłączenie nastąpiło dużo wcześniej, kiedy to przez problemy zdrowotne i prywatne nie potrafiłem zaangażować się w tą społeczność tak jak na początku. I bardzo mnie to męczyło – miałem zawsze myśli z tyłu głowy, że ta Sieć potrzebuje mnie, mojego zaangażowania, aby szła do przodu. Czasu niestety nie da się cofnąć. Czy żałuję jednak tego całego okresu? Absolutnie nie. Oceniam go jednoznacznie pozytywnie – nauczyłem się bardzo wiele, począwszy od różnorodnych technicznych aspektów poprzez takie kompetencje jak budowanie wizerunku organizacji czy zarządzenie ludźmi, a skończywszy na poznaniu ciekawych aspektów prawnych. To wszystko zaprocentowało w moim życiu zawodowym, które jest w sumie dopiero na początku. Żałuję tylko rzeczy, których nie udało się zrealizować, bo na przykład zabrakło mi odwagi czy motywacji. Jestem jednak dumny z tego, jak mimo wszystko wiele się udało osiągnąć – organizacja dużych turniejów, ciekawych konkursów i stworzenie serwerów, które wyróżniały się jakością oraz przez długi czas pozostawały w czołówce nie tyle co polskiej, ale światowej. I mam tutaj na myśli zarówno serwery Counter-Strike 1.6, jak i Counter-Strike: Global Offensive. Byliśmy wzorcem dla wielu innych społeczności – czasem bezczelnie kopiowano naszą własność 1 do 1, czasem były one "dużą" inspiracja. W każdym razie to my ustalaliśmy trendy na rynku, zarówno pod względem technicznym serwerów, forum i różnych dodatków, jak i zasadami tam panującymi. Sieć nigdy nie była w kryzysie finansowym, mimo, że niektóre miesiące były na minusie, to zdrowe zarządzanie finansami pozwoliło nam funkcjonować, oczywiście uwzględniając wsparcie także naszych hojnych graczy. Jestem dumny z tego, że mogłem tutaj wprowadzić swoje zasady, które pozwoliły ukształtować tę społeczność – każdy zaangażowany użytkownik mógł tutaj zostać zauważony i zaangażowany w rozwój organizacji poprzez powierzenie mu konkretnych zadań. Udało nam się wiele przetrwać – wiele ataków hakerskich, prób sabotażu, kradzieży czy zniszczenia plików, ciężkich konfliktów, problemów technicznych. Każdy mógł też tutaj dostać drugą szansę, a było wielu którzy dostali trzecią, czwartą i nawet kolejną. Były takie czasy, że można było poczuć się tutaj jak w rodzinie, ale też były takie napięcia, że czuło się jak na wojnie. To wszystko równa się jednemu – życie, w tym przypadku wirtualne, ale poprzez nasze zaangażowanie często było one stawiane ponad realne. Do dziś pamiętam swoje początki, kiedy jako 15-latek zaczynałem jako gracz, jeszcze przed oficjalnym otwarciem forum, kiedy serwery były zahasłowane (bo taniej), a domena kończyła się na xaa.pl. Poranek 10 kwietnia 2010 roku, kiedy grając na soplicowym surfie dowiedziałem się o katastrofie smoleńskiej – kto z Was nie pamięta, co wtedy robił i jak się dowiedział? U mnie to była gra na SopliCy. Potem przypadkowy kontakt z ówczesnym właścicielem, zostanie jego „prawą ręką” i stawianie pierwszych kroków jako Admin, Moderator, potem Junior Admin Sieci. Kilka miesięcy od dnia „zero” przyszedł kryzys techniczny po atakach hakerskich podczas którego założyciel sieci, chciał ją po prostu zamknąć. Po moich protestach, zdecydował o przekazaniu Sieci pod moje skrzydła. Pewnie też dlatego, że widział jak od początku byłem zaangażowany na 100% – dzień zaczynał się od SopliCy i na niej kończył. Nie okłamię Was, jeśli powiem, że było to życie ważniejsze od mojego realnego – i pewnie dlatego udało się tak dużo osiągnąć i to wszystko rozwinąć. Nauka do jakiegoś egzaminu w szkole? Sorry, ale najpierw muszę naprawić serwer dla moich graczy. Nawet gdy robiłem przerwę na maturę, to nie dało się od tej społeczności tak po prostu odciąć. I kiedy miałem 20 lat, był to szczytowy moment popularności CS:GO w Polsce, a my dominowaliśmy pod względem ilości serwerów i graczy. Niestety, dopadły mnie problemy prywatne i wycofałem się z pełnej aktywności – a był to idealny czas, aby pchnąć kilka rzeczy do przodu i zapewnić nam lepszą przyszłość. Przespaliśmy to i biorę to na siebie. Jest to faktycznie rzecz, której żałuję, więc często zadawałem sobie pytanie – co by było gdyby? Natomiast zdaję sobie doskonale sprawę, że nie byłoby możliwe zaangażowanie na najwyższym poziomie przez ten cały czas i dużo aspektów było i tak niezależnych ode mnie, np. polityka VALVE odnośnie serwerów społeczności. Ostatnio zadałem sobie pytanie – jeśli udałoby się nam pozyskać na nowo graczy pokonując przeszkody opisane wyżej, co byłoby najważniejszą motywacją to działania, to czym znów potrafiłbym się tak zaangażować jak dawniej? Szczerze mówiąc, obawiam się, że raczej nie… Teraz mając 27 lat jestem już na innym etapie życia – skończyłem studia, 3 lata temu rozpocząłem życie zawodowe i moje myśli są trochę gdzie indziej. Dojrzałem? Na pewno. Nawet gry mnie już tak nie bawią jak dawniej, ale to może być już składowa wielu przyczyn. Co oznacza zamknięcie Sieci dla Was? Czy nasza społeczność przestanie istnieć? Oczywiście, że nie. Na pewno chcemy pozostawić forum (przynajmniej na jakiś czas dopóki starczy pieniędzy), minimum chatbox i może jakiś dział otwarty, aby nie zamykać Wam możliwości komunikacji. Utrzymanie kosztuje i mimo, że postaramy się ograniczyć koszta do minimum, to pewne koszta są stałe (np. domena) – jeśli ktoś zechce się dorzucić, to serdecznie zapraszam. Będzie cały czas nasza grupa na facebooku, gdzie zachęcamy do dołączenia – nie dzieje się tam dużo i nie wymagamy tam aktywności. Natomiast wiem, jak wiele znajomości i relacji tutaj powstało – może czasem warto będzie do tego wrócić po latach. Być może nawet zostawimy część serwerów przez jakiś czas otwartych, ale nie będą to już struktury połączone ze sobą. Zamknięcie Sieci oznacza, że twór zwany Regulaminem Sieci przestaje obowiązywać. Znikną wszelkie rangi adminowskie, zostawimy Zasłużonych. Na dokładne ukształtowanie tego procesu mamy jeszcze prawie 2 tygodnie. I zbliżając się do końca chciałbym podziękować. Najpierw Bogu. To On, jeśli nie działał bezpośrednio, to dawał mi siłę, aby nie poddawać się i działać dalej – a momentów zwątpienia i poddania było bardzo wiele. Dał mi analityczny umysł, który ogarnął to wszystko i dał Was – społeczność, bez której to wszystko nie miałoby sensu. Dziękuję Wam wszystkim za to, że byliście. Jedni bardziej, drudzy mniej zaangażowani. I specjalnie nie wymieniam nikogo tutaj z imienia (a raczej nicku) – nie chcę nikogo pominąć czy nikomu umniejszać. Razem stworzyliśmy piękną historię, i wierzę, że będzie ona zawsze gdzieś obecna w Waszym życiu, chociaż w rzeczach, których mogliście tutaj się nauczyć, ludziach, których tutaj poznaliście, a przynajmniej w chwilach radości, które mogliście tutaj spędzić. Chcę także Was przeprosić, bo wiem, że nie zawsze było kolorowo. Może Twoje starania zostały niedostrzeżone, może zostałeś źle potraktowany czy niesłusznie oceniony? Jestem tylko człowiekiem, ale wierz mi, że zawsze kierowałem się dobrem Sieci jako wartością nadrzędną. Chcę Wam życzyć w Waszych prywatnych życiach wszystkiego najlepszego. Może nasze drogi, kiedyś się przetną, na pewno się już jakieś przecięły, ale o tym po prostu nie wiemy i prawdopodobnie się w tym życiu nie dowiemy . Nie sądziłem, że tak wiele wspomnień i myśli najdzie mnie podczas pisania tego tematu. Miało być o wiele krócej. I nawet pojawiły się jakieś emocje, które dawno już mi tutaj nie towarzyszyły... I na sam koniec – wierzcie mi, że ta cała decyzja nie była łatwa, aczkolwiek dawniej byłaby nie do przyjęcia. Móc Wam służyć, było dla mnie zaszczytem. Po raz ostatni, z najlepszymi pozdrowieniami, obecnie z północnej Holandii, Lost Edited November 7, 2021 by Lost 3 1 3 28 16 3 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oks Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 gg 2 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomek Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 TeamSpeak zostaję o to się nie martwcie 5 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darxx Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 dzięki wszystkim którzy przyczynili się do funkcjonowania tej sieci przez te 11lat gg 2 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cotidie Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 W sumie to smutny moment, ale tez chciałabym dodać od siebie kilka słów. Na forum trafiłam dzięki (wtedy) mojemu chłopakowi, obecnie mężowi. Wtedy graliśmy razem na Call of Duty 1.6. Na tym serwerze spędziłam chyba najlepszy czas w mojej całej historii tutaj. Jest kilka osób, z którymi do dzisiaj mam kontakt i wiem, że te znajomości pozostaną ze mną jeszcze na długo. Nie mogę pominąć mojego wspaniałego FFA, dzięki któremu poznałam kilka osób, które uważam praktycznie za swoich przyjaciół. Fajnie było być częścią Sieci przez tyle czasu. Nigdy tego nie robiłam, więc pozwolę sobie wymienić kilka najważniejszych dla mnie osób tutaj. Dzięki @ ReborN i @ Baku. za czas w administracji CoD, @ Direxx za danie mi możliwości kierowania FFA, @ Xargo , @ Omiros , @ loganek , @ MoU za czas w administracji FFA i najlepsze długie rozmowy na TeamSpeaku i FB, na których zdarzało się nawet zasypiać, @ Saygon i @ Relon za możliwość moderowania forum przez długi czas, a potem bycia jego adminem. @ Sola za nieudany wybór mnie na J@ Sieci (XD) i @ Vonki za ponowną możliwość bycia moderatorem. No i oczywiście @ Sardothien , @ avlbrs i @ Streepy za najlepszą ekipę redakcji ever 3 1 1 2 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Streepy Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 To musiało się kiedyś stać. Już przejmując posadę H@ sieci wiedziałem, a raczej czułem że to są ostatnie miesiące funkcjonowania tej sieci. Powód? Lost większość wymienił, ale chyba najbardziej istotnym faktem był brak osób które mają aspiracje, chęci na odbudowę sieci która żyła ostatkami sił. Rozmowy na temat "co dalej" były prowadzone praktycznie od lipca. To już wtedy zadałem sobie pytanie "Czy jest sens dalej to ciągnąć?". Rozwiązań tego wszystkiego było wiele, ale najbardziej sensowne było po prostu zakończenie pewnego rozdziału (kto wie, może nie na zawsze). Nawet wczoraj, podczas mojej rozmowy z Lostem zadaliśmy sobie pytanie, czy jest sens zamykać sieć, skoro na wieść o jej zamknięciu tak wiele osób zaoferowało swoją pomoc (także pieniężną) na podtrzymywanie serwerów. Ale jak już postanowiliśmy to zrobić, to tego się trzymajmy. Swojej historii w tej sieci nie będę pisał, bo było to wiele razy w wywiadach, ale jedyne co mogę powiedzieć, że Soplica przyniosła mi wiele dobrego. To tu poznało się wiele niesamowitych osób, z którymi utrzymuje się kontakt / spotyka w prawdziwym życiu / gra w wolnej chwili w cokolwiek, to tu się hartowało charakter i psychikę współpracując z przeróżnymi osobami, to tu się mile spędzało swój wolny czas. Lost napisał co dalej z forum, to ja poinformuję Was co dalej z serwerami. Nigdy nam nie zależało na działaniu na niekorzyść naszej społeczności, dlatego będziemy Was informować w odpowiednich działach o przyszłości określonych serwerów. Część serwerów będzie zamknięta, część będzie dalej funkcjonowała, POZA SIECIĄ, przez opiekunów/osoby powiązane z serwerami. Do 20.11 wszystko będzie jasne i klarowne. Będzie to wymagało ich przebudowy, z którą oczywiście jesteśmy w stanie pomóc w ramach ukazania naszej wdzięczności za wszystko. Komu chciałbym podziękować za ten wspaniale spędzony czas? Każdemu, z kim miałem przyjemność pracować na przestrzeni tych lat. Każdemu z administracji serwerów, administracji forum, administracji sieci oraz członkom naszej społeczności. To wy wszyscy byliście powodem, dla którego poświęcało się czas na rozwój sieci, pracę nad serwerami i innymi rzeczami. Jesteście niesamowici Niesamowite jest także to, że pomimo zamknięcia sieci to i tak zostaną wspomnienia, historie czy też nawiązane znajomości/przyjaźnie. Pozdrawiam i do zobaczenia Streepy Ktoś ma jeszcze pytania? Jak tak, zachęcam do zadawania. Na pewno odpowiemy. 6 3 4 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubica121 Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 :cc JB w serduszku <3 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edwardo8919 Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Mimo, że już trochę czasu się nie angażuję w życie sieci, to dzięki za to, że moje najnudniejsze dni mogłem przekuć na świetną zabawę właśnie na tutejszych serwerach. Dzięki wszystkim, z którymi grałem, miałem kontakt przede wszystkim przez jb. Trzymajcie się! 2 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEOx Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Szkoda że tak to się skończyło ale najwidoczniej musiało.Osobiście spędziłem wiele miłych chwil na serwerze 1vs1 jak i w jego administracji ,cóż tu więcej dodać GG. 2 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudus12 Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 (edited) Nie no, nie chce mi się w to wierzyć.... szczerze mówiąc, większość młodych lat spędziłem u was na JB 1.6, wiążę pewną historię w swoim życiu dzięki wam, chyba jeszcze z 3 razy będę musiał przeczytać zanim uwierzę :c // a za niedlugo bedzie 10 latek jak pierwszy raz tu zawitałem ;-; Edited November 7, 2021 by Dudus12 1 2 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gietaa Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Będę wspominał tą sieć z łezką w oku :/ Pierwszy warn na forum, pierwsza banicja na serwerze, pierwszy perm na forum, pierwszy perm na TeamSpeaku, pierwsze punch'e w stronę @ Wizzy ... kurła.. kiedyś to było. A tak już bardziej serio, no to cóż.. do przewidzenia to było po przejęciu pałeczki przez Streepy'iego xD Jest mi niezmiernie z tego powodu trochę przykro, spędziłem tu w ciul czasu że aż mi się przypomniało ile zmarnowałem życia (XD). "Jes jak jes", musiało się tak skończyć ¯\_(ツ)_/¯ 1 1 2 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skper Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 (edited) Soplica na zawsze pozostanie w serduszku <3 Edited November 7, 2021 by Skper 2 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relon Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Mi brakuje w sumie słów, żeby cokolwiek tu napisać To był kawał dobrej historii. Tyle ile ludzi się tu poznało, z niektórymi nawet osobiście to ciężko policzyć. Chciałbym wszystkim podziękować za wkład w funkcjonowanie sieci jak i za fajne znajomości, które trwają jeszcze od lat Zaczynałem jako mały szczeniak bez mutacji nawet a kończę i piszę tego posta jako dorosły facet z konkretnymi planami na życie Za wszelkie kłótnie przepraszam a znajomym raz jeszcze dziękuję, w szczególności: @ Axel F @ Suarez @ Saygon @ Cotidie @ Bolesny @ Darxx @ STEFAN Chory Pastor @ Gietaa @ Duska @ Lost @ Oks @ Lipton1908 @ Luu @ Direxx @ Sola @ Karmolada @ PatolEcho @ nishimiya Paula @ Puma aKa Kroffka @ Albert2kpl @ J4ss misiek @ Rafciu @ Vonki @ Streepy @ Forma @ Dzierzba a nawet i Tobie @ tomusMISTRZ , mimo, że łatwo nie miałem z Tobą Tych osób mógłbym tu jeszcze wymieniać i wymieniać Jednak dziękuję wszystkim, z którymi mogłem chociaż słówko zamienić, wspólnie pograć, współpracować, itd Do zobaczenia z niektórymi na steam! Pozdrawiam Patryk 4 1 4 4 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
froosty4 Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 gg 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
AQuA Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Szkoda, że to wszystko się kończy, mimo, że w cs'a już od 2 lat nie gram. Jestem tutaj od 9 października 2010 roku a rejestrowałem się tylko po to, żeby dodać ssy z prośbą o unbana na serwerze CoD jeszcze w cs 1.6. Spędziłem na tych serwerach naprawdę masę czasu, byłem nawet adminem a później junior adminem wspomnianego wcześniej serwera. Pamiętam masę nicków które się w tamtym okresie przewinęły.. Miło jest powspominać. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za wspólnie spędzany czas. Kawał dobrej roboty Lost! 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matraf Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Pozdro dla ekipy JB z lat 2015-2017. Fajnie się adminowało, ale tylko do czasu bana lol 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
iN Gibbs Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 (edited) OnlyDD2 > OnlyMirage tyle mogę powiedzieć. Edited November 7, 2021 by iN Gibbs 3 3 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
V3nomX Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 No co tu dużo mówić wiele wspomnień i godzin spędzonych jak nie na forum to na serwerach, ta sieć i ci ludzie z którymi współpracowałem za swojego czasu angażowania się w serwery były niezapomnianym czasem. Pierwszy i ostatni w moim życiu J@ na DR od @ Vonki nie zapomnę tego uczucia jak ledwo przebudzony do szkółki pierwsze co to włączyłem telefon i wszedłem na forum zobaczyć co się dzieje i pierwsze co to powiadomienie o oznaczeniu mnie w temacie przez Vonkiego. Jak zacząłem czytać, że dostałem rangę J@ serwera to skakałem z radości nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić byłem tez zarazem zdziwiony, że dostałem posadę J@ jako wtedy 15 letni gowniak Ale no niestety każdy wie co było potem XD Przygoda na JB od 2015 roku z duuuzymi przerwami związanymi z moim wtedy imiennikiem a zarazem wrogiem VenomemRexem przez którego miałem długa przerwe od JB, a jak już wróciłem to jako administrator JB tez to było dla mnie super przeżycie którego nie zapomne, marzenie zostać było adminem na JB Przechodzac do sedna dziękuje wszystkim z którymi mialem kontakt czy to poza siecią czy to na serwerach cudowne przeżycia i niezapomniane chwile które na pewno bede bardzo dobrze wspominał. Dziękuje oczywiście @ Vonki i zarazem panu @ Whytti bo tak naprawde to dzieki wam panowie zaczęła się moja era adminowania która zakończyłem z uśmiechem i lekkim smutkiem na sercu, dzieki również @ Streepy który tez mocno się doczynił do tego i sam mnie namawiał żebym w końcu złożył te podanie na nieszczęsnej szybkiej rekrutacji Dziekuje adminom z JB jak i DR z którymi współpracowało mi się świetnie i z łezka w oku można powiedzieć ze adminowanie w tym samym czasie na dwóch gryzących się serwerach było i tak cudownym przeżyciem No i oczywiście nie zapomne o ekipie JB tzw. TYRALNII dzieki której mialem się gdzie podziać jak nigdy nie mialem z nikim dobrego kontaktu to z wami chwile spędzone na JB odwalajac wiecznie było i tak cudownym przeżyciem i cudowna przygoda Teraz tylko pozostało się gryźć na SB Peace. #niechcialchcial #tyralnia #lydka #drlepszy 1 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whytti Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 DR>JB tyle moge powiedziec 2 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Direxx Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Nie wiem od czego tak naprawdę zacząć bo miałem przyjemność zagościć tu w 2014r. I nie sądziłem ze Piotrek będziesz miał serce zamknąć taki kawał historii. Chciałbym podziękować wszystkim osobom które ze mną współpracowały kiedy byłem j@ sieci i miałem to piecze nad serwerami 1.6 to był ogromny zaszczyt współpracować z tak świetnymi ludźmi, nie zapomnę tego nigdy… Każdy z nas zostawił tu kawałek swojego życia, nie mniej mimo wszystko wspominam te czasy z ogromnym uśmiechem i mam nadzieje ze jeszcze się tu spotkamy. Ja tak czuje. Wiecie „Historie mają to do siebie, że lubią się powtarzać” i ja będę tym optymistą, bo sam aktualnie prowadzę projekt który właśnie te historie powtórzył. Piotrze, ogromne podziękowanie za danie mi szansy spędzenia najlepszych młodych chwil życia. „Wspomnienia to jedyny raj którego nie można nas wygnać!” Trzymajcie się i do zobaczenia! 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudeka Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Cześć List. Nie wiem czy mnie pamiętasz ale również dziękuję Ci za to, że w pewnym momencie mojego życia mogłem uczestniczyć w budowaniu tej społeczności. Niestety przez wiele niewyjaśnionych spraw zostałem usunięty z tej społeczności za co dziękuję. Poświęcałem tej sieci dużo wolnego czasu co negatywnie wpływało na kontakt z moimi rówieśnikami. Jednakże doświadczenie jakie zdobyłem pomogło mi na początku życia zawodowego. Dzięki wam nauczyłem się rozmawiać z ludźmi, słuchać innych i pomagać rozwiązywać wiele problemów. Dziękuję wam za to, że was poznałem i mogłem z wami współpracować. Łza się w oku kręci gdy wspominam tamte czasy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy mnie pamiętają. 4 2 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luu Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Szczerze mówiąc nie wiem co w tej sytuacji napisać więc po prostu podziękuję tym osobom, dzięki którym można było bawić się na serwerach Soplicy. W szczególności: @ Lost tobie za "czuwanie" sieciom - czy to w trudnych chwilach czy w tych lepszych zawsze gdzieś tam opiekowałeś się całością. Przesiadywanie na tsie i granie de_nuke z tobą na rankedach - ochhhhhh powtórzyłbym to @ Oks - po prostu OKS, co tu dużo pisać. @ Nightmare - człowiek "złoto" - zawsze pomógł, zawsze czuwał i zawsze był na Soplicy @ Relon - dziękuje że byłeś @ Beatka - dobrze się kiedyś dogadywaliśmy, przesiadywaliśmy na teamspeaku i po prostu wspólnie spędzaliśmy czas - jeszcze byłem wtedy gówniakiem, szkoda, że te czasy wieczornego przesiadywania na tsie już nie wrócą @ lukas04 - bez ciebie nie byłoby mnie tutaj, to ty nakłoniłeś mnie do złożenia podania na GunGame, również ty zawsze trzymałeś sztame ze mną - gorsze czasy lukas zawsze był przy mnie i mnie wspierał @ Axel F - Dziękuje mordeczko za czas, i wszystko co dla sieci zrobiłeś. PS. Zawsze jak masz problem z kompem możesz pisać na fejsie zawsze ci pomoge @ Karmolada - dziękuję @ Saygon - dziękuje za wspólnie spędzony czas oraz wszystko co zrobiłeś dla sieci. Dzięki za godziny spędzone na teamspeaku @ sQubany` - dzięki za wszystko @ STEFAN Chory Pastor - dzięki że byłeś największy bicku soplicowy @ Lipton1908 - dziękuje że byłeś @ Forma - dzięki za wspólnie spędzony czas i wspólne pykanie rankedów @ Rafciu - dziękuję @ Duska - dziękuje :) @ Direxx - dziena mordziaty @ Cotidie - dziękuję @ Mac - dziękuję za wszystko Dziękuje i zarazem przepraszam tych, o których zapomniałem - minęło trochę lat kiedy poświęcałem każdą wolną chwilę na spędzenie wspólnie z Cs-Soplica czasem. Pewnie znalazło by się kilka osób, którym osobiście wymieniłbym i podziękował. Nie lubię i nie potrafię pisać podziękowań.... Powodzenia wszystkim! 1 1 2 2 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gopnik Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Coś się kończy coś zaczyna. Fajnie grało się na JB w latach 2015-2017/18 i na OnlyDD2. Fajnie było, pozdrawiam wszystkich z kim miałem rozmawiać/grać. 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskYee Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Dzięki za głównie poprzednie wakacje, fajnie było wrócić wieczorkiem z piły z kolegami i powiedzieć, że słyszymy się na serwie... GG, miło było 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
K0jt3K Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 (edited) Szkoda trochę ale się nie dziwię. Dobrze wspominam wakacje sprzed roku mixy 10 z ekipą z only awp, było cool. Cieszę się, że mogłem poznać sporo fajnych ludzi. Pozdrowionka i GG Edited November 7, 2021 by K0jt3K 1 1 Quote Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts